onsdag 9 maj 2018

Den svenska kronans värdeJust nu står dollarn i ca 8.81kr och euron i ca 10.46 och danska kronan i 1.40
Den svaga kronan som allt mer börjar påminna en om Pesetas som var Spaniens valuta en gång i tiden ställer till det när man vill investera i utländska aktier.

Jag skulle gärna vilja bredda min portfölj till att äga aktier i några fler valutor än dagens SEK och USD men även fylla på i amerikanska innehav.
Men samtidigt tar det emot när valutakursen är som den är, men trotts detta tror jag att det är bara att bita i det sura äpplet, framförallt om man hittar något prisvärt i lokal valuta.
Risken är annars att väntan blir allt för lång samt att man aldrig kommer time:a det perfekt.

Några aktier som jag spanar på att ta in i portföljen som är populära utdelningsaktier är Johnson & Johnson (JNJ) som handlas i dollar.
JNJ är en trogen utdelar samt kontinuerligt höjer sin utdelning så den hade passat bra in i portföljen.

En annan intressant aktie som handlas i euro är LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton (MCP) som både presterat bra kursmässigt men också har haft kontinuerlig utdelning och höjningar av denna.

JNJ delar 4ggr per år och LVMH delar ut 2 gånger per år.
Just nu ligger JNJ direktavkastning på 2.57% och LVMHs på 1,77%

2 kommentarer:

  1. Valutor är alltid svårt men förhoppningsvis jämnar det ut sig över tiden om du investerar regelbundet från månadssparande/utdelningar. Så länge RB håller kvar inflationsmålet och denne håller sig <2 % så lär räntan förbli låg och kronan svag.

    Kul med en ny blogg, välkommen till bloggosfären!

    SvaraRadera
  2. Hej Stefan, välkommen till bloggen och tack! Givetvis ska din blogg upp bland andra som inspirerat mig!
    Håller helt med , jag tror också över en längre period så blir räntan lite av ett nollsummespel vid regelbundet sparande.

    SvaraRadera